Metaal Detector

Een metaal detector is onmisbaar voor het zoeken naar en vinden van metalen objecten in de bodem. De meeste hobbydetectors kunnen voorwerpen tot een diepte van zo’n 25 centimeter opsporen, maar dit is mede afhankelijk van bijvoorbeeld de bodemgesteldheid en de mate van geleiding van het gelokaliseerde object. In Nederland worden regelmatig interessante vondsten gedaan met behulp van een metaaldetector. Historische munten, oude messen, antieke wapens en andere gebruiksvoorwerpen uit vervlogen tijden worden het vaakst gevonden. Akkers en stortplaatsen zijn de favoriete vindplaatsen. Voor het vinden van objecten van recentere datum is het strand de aangewezen plek. In onze webshop kun je een divers aanbod metaaldetectors van topmerken en toebehoren vinden.

Digitale of analoge metaal detector
De meeste huidige metaaldetectors zijn digitaal. Dat wil zeggen dat ze zijn voorzien van een display waarop je het resultaat van je bodeminspectie kunt zien. Op het beeldscherm wordt de vorm van de vondst weergegeven, terwijl ook de diepte waarop het voorwerp zich bevindt valt af te lezen. Veel detectieapparaten beschikken bovendien over een waterdichte zoekspoel. Hierdoor zijn ze niet alleen geschikt voor op het land, maar tevens te gebruiken in ondiep water. Digitale en analoge detectors worden onder meer gemaakt door het merk Barska, dat daartoe een analoge Pro Edition en een digitale Elite Edition op de markt heeft gebracht. Andere uitstekende merken zijn Minelab en het voordelige Tesoro.

Topkwaliteit van XP
De topper onder de metaaldetectors wordt gemaakt door XP. Je betaalt er dan wel wat meer voor, maar dankzij zijn uitgebreide specificaties is de XP Deus zijn prijs dubbel en dwars waard. Zo is hij 100% draadloos, heeft hij meerdere instelbare zoekfrequenties, een aan te passen reactiesnelheid en is hij ultralicht. Daarnaast worden extra’s als een hoofdtelefoon en een beschermhoes meegeleverd.

Ook accessoires op voorraad
Behalve detectieapparatuur vind je in onze webshop ook allerlei toebehoren. We kunnen onder meer hoofdtelefoons van XP leveren. Heel praktisch is verder de Minelab pinpointer. Hiermee kun je bij een detectie nauwkeurig bepalen waar het object zich bevindt en dit gericht opgraven. Wil je een metaaldetector of detectoraccessoires aanschaffen, neem dan snel een kijkje in onze webshop.

2 Artikel(en)

per pagina

2 Artikel(en)

per pagina