Cobb

Cobb barbecue

 

Barbecueën op de boot, op tafel, op de camping of in het gras

 Waar u maar wilt barbecueën, dat kan met de Cobb barbecue. Veilig, zuinig, veelzijdig en in 3 minuten heet. En makkelijk mee te nemen. Of u nu uw vlees of vis wilt grillen, roken, bakken of braden, het kan met de Cobb barbecue.

Veilig buiten barbecueën 

De Cobb barbecue is ontworpen om veilig te koken in de afgelegen gebieden van Zuid-Afrika waar geen elektriciteit beschikbaar is. In plaats van houtskool of briketten werden maïskolven (corn cobbs) als brandstof gebruikt. De compacte, veilige en draagbare barbecue werd al snel populair en wordt inmiddels wereldwijd gebruikt.

 

Cobb barbecue ook voor op de boot, op tafel of in het gras 

Met een gewicht van maar 4 kilo en een omvang van 30 x 33 cm is de Cobb barbecue makkelijk mee te nemen. Bijzonder is ook dat de onderkant koel blijft. En dankzij de rubberen voetjes staat hij stabiel en laat geen brandvlekken achter. U kunt de barbecue dus overal neerzetten; op de boot, op tafel, in droog gras en zelfs op een plastic tafelkleed. Door de rvs mantel wordt de buitenkant niet warm. Ook tijdens het gebruik kan de Cobb barbecue gewoon worden verplaatst.

 Cobb Premier rvs barbecue, standaard met grilplaat, deksel en gebruiksboekje

De Cobb Premier rvs barbecue wordt standaard geleverd met  een gebruiksboekje, de deksel en de Cobb grilplaat. Deze grilplaat is geschikt voor vlees, vis en groente en heeft groeven waardoor overtollig vet makkelijk wegloopt. Met deze grilplaat maakt u op de barbecue uw perfecte steak!

 Accessoires voor een veelzijdige barbecue

Met de Cobb barbecue kunt u natuurlijk barbecueën. Maar deze barbecue kan veel meer. De mogelijkheden worden eindeloos met de andere accessoires. Waar u ook bent, met de Cobb barbecue kunt u dan ook bakken, roken en braden.

 

De accessoires die wij bij de Cobb barbecue aanbieden zijn de:

 • Cobb bakplaat

Met een handige antiaanbaklaag kunt u deze bakplaat gebruiken voor het bakken van een ei, pannenkoeken en zelfs pizza’s. Door de dikke bodem wordt de warmte gelijkmatig over de bakplaat verspreid.

 • Cobb rooster

Dit rooster plaatst u bovenop de basisplaat van de barbecue. Met het rooster kunt u de barbecue als een oven gebruiken, bijvoorbeeld om brood klaar te maken, grote stukken vlees te bereiden of een visje te roosteren.

 • Cobb thermometer

Om vlees echt goed te kunnen bereiden, is het belangrijk om te weten wat de temperatuur van het vlees is. Dat meet u met de Cobb thermometer. Zo maakt u zelfs op de boot of op de camping uw grote stukken vlees perfect klaar!

 • Cobb kookboek ‘Grill on the go’

De Cobb is zo´n veelzijdige barbecue dat het zonde is om niet van alle mogelijkheden gebruik te maken. ´Grill on the go´ is een Nederlandstalig kookboek met meer dan 60 recepten speciaal voor de Cobb. O.a. voor gerechten met vlees, vis en groentes.

 Grillen, bakken, braden en roken met de Cobb barbecue

Met de Cobb barbecue kunt u:

 • Vlees, vis en groente grillen op de grillplaat
 • Pizza, pannenkoeken en eieren bakken op de bakplaat
 • Brood, cake, taart of cupcakes bakken met het rooster boven de basisplaat
 • Grote stukken vlees braden als in een oven door de deksel op de Cobb barbecue te plaatsen
 • Vis of vlees roken. Vouw een aluminium zakje , doe daarin een handvol houtsnippers, maak hierin een paar gaatjes en leg het bovenop de briketten. Het gerecht gaat op de barbecue en de deksel er bovenop.  Zo heeft u uw eigen rookoven.

 Gebruikt u de Cobb barbecue? Lees dan deze handige tips!

Waar en wanneer u de Cobb barbecue ook gebruikt, de volgende tips zijn altijd handig:

 • De grilplaat en de bakplaat hebben een paar minuten nodig om goed heet te worden. Plaats dan pas uw vlees, vis of groente op de Cobb barbecue.
 • Gebruik ook de deksel als u de barbecue op de boot, op tafel of bij veel wind gebruikt. Met de deksel voorkomt u pijnlijke spetters.
 • Smeer het vlees, de vis of de groente in met olie in plaats van de plaat zelf. Zo voorkomt u vastplakken en wordt het gelijkmatig gaar.
 • Zorg altijd dat er aluminiumfolie in de buurt is. Daarmee kunt u botjes inpakken zodat die niet verbranden en vlees laten rusten voordat het geserveerd wordt.

 Werking van de Cobb barbecue

De Cobb barbecue werkt op briketten. Nadat u de barbecue heeft aangestoken is er even sprake van rookontwikkeling maar dat is al snel over. Daarna is de Cobb rookvrij. Tijdens de bereiding van het eten is er geen sprake van open vuur. Een veilige barbecue dus.

 De Cobb barbecue op de camping

Op veel Europese campings mag niet meer gebarbecued worden maar met de Cobb barbecue vaak nog wel. Laat de barbecue zien en leg de werking uit aan de campingeigenaar. Meestal staan ze het gebruik dan wel toe.

 Rien de Wolf, ook voor barbecues 

De Cobb Premier barbecue rvs wordt verkocht bij Rien de Wolf Kom langs in onze winkel om deze barbecue te bekijken of bestel het direct via de webshop. Wat u ’s ochtends bestelt, heeft u de volgende dag al in huis.

 

Alle accessoires voor de Cobb barbecue die hier zijn genoemd, zijn ook uit voorraad leverbaar. Deze en meer handige spullen voor de barbecue vindt u hier in onze webshop. En natuurlijk in onze winkel in Amsterdam. Met ruim 3.000 m2 winkel vindt u daar al uw producten voor outdoor, kamperen, watersport en hengelsport. Voor de deur is het gratis parkeren.