Van lompenhandel tot dumphandel tot buitensport specialist

In 1970 hakte Rien de Wolf een knoop door. Van de een op de andere dag stopte hij met zijn lompenhandel en begon hij een dumpstore, een van de eerste in Nederland. Een dumpstore is een winkel die zich voornamelijk specialiseert in de handel van oude legerartikelen. In de beginjaren van de winkel was dit (samen met kampeerartikelen en gereedschappen) de belangrijkste handel.

Watersport, kamperen en outdoor heeft de toekomst

Door de jaren heen werd de winkel steeds groter, qua assortiment maar ook qua ruimte. De laatste 10 jaar was er ongeveer 1000 m2 aan winkelruimte ontstaan en waren er veel andere artikelen bij gekomen. Zo was er nu een grote watersportafdeling met divers scheepsbeslag, elektra en rvs hang- en sluitwerk. Tevens was er ook een ruime sortering boten bij gekomen. Ook de kleding en schoenen waren steeds belangrijker geworden. Dit gold ook voor de kampeerafdeling, er was een ruime sortering kampeer- en outdoor artikelen en ook tenten waren aan het assortiment toegevoegd. In 1990 zijn de twee zonen, die al geruime tijd in de winkel aan het werk waren, medevennoten geworden. Met hen mede aan het roer kreeg de winkel een nog grotere naam en faam.

Na 37 jaar lang op de Distelweg gezeten te hebben was de rek uit het pand. Het pand begon ernstige ouderdomsverschijnselen te vertonen. Ook was de ruimte nu echt te klein geworden. Er moest iets gaan gebeuren. Of drastisch verbouwen of nieuw bouwen. Aangezien het bestemmingsplan in Amsterdam-Noord ook aan het veranderen was, werd er gekozen voor een nieuw pand. Dit pand kon helaas niet op de oude vertrouwde stek komen te staan, maar op de Papaverweg.

In mei 2006 was het dan eindelijk zo ver, we konden intrek nemen in het nieuwe pand. De verhuizing was een behoorlijke klus (er wordt toch heel erg veel verzameld in 37 jaar tijd) en dit nam dus wat meer tijd in beslag dan de eerste optimistische planning. Maar na een maandje flink aanpoten was het dan eindelijk zover. Het resultaat is erg bevredigend, de winkel is veel overzichtelijker geworden, er zit veel meer daglicht in en ook de kachel werkt erg goed (dit was op de distelweg niet echt het geval). Het nieuwe pand is ongeveer 3 keer zo groot geworden en dit is goed te zien in het assortiment.

Het assortiment is behoorlijk vergroot en wordt steeds ruimer en ruimer. Zo hebben we nu bijna onze hele tent en botencollecties keurig uitgestald en onze kleding- en schoenenafdeling is bijna 4 keer zo groot geworden. Ook de watersport en kampeerartikelen zijn ongeveer 2 keer zo groot geworden als in de oude situatie.

Dumphandel Rien de Wolf

Ons team

Rien is blij

Rien

Watersport & Outdoor

Deskundige watersport, outdoor, kamperen & werkkleding.

Sam op boot

Sam

Watersport & Outdoor

Deskundige watersport, outdoor, kamperen & werkkleding.

Nick met snoek

Nick

Hengelsport

Deskundige roofvissen, karpervissen, zeevissen & witvissen.

Hens aan zee

Hens

Watersport & Outdoor

Deskundige watersport, outdoor, kamperen & werkkleding.

Jessica

Jessica

Watersport & Outdoor

Deskundige watersport, outdoor, kamperen & werkkleding.

Joey watersport

Joey

Werkplaats

Deskundige werkplaats watersport.

Martijn met vis

Martijn

Hengelsport

Deskundige roofvissen, karpervissen, zeevissen & witvissen

Bas met snoek

Bas

Hengelsport

Deskundige karpervissen, roofvissen, zeevissen & witvissen.

CONTACT

Ergens een vraag of opmerking over? Neem gerust contact met ons op:


NEEM CONTACT MET ONS OP