Onderhoud buitenboordmotoren

Regel juist voor de winter het onderhoud aan de buitenboordmotor van uw boot

Met de winter op komst is het vaarseizoen voor de meeste watersport echt over. En dat is dan meteen ook het moment om het onderhoud voor de buitenboordmotor van uw boot te regelen. Veel booteigenaren vragen ons dan of het wel zinvol is om na deze zomer de motor te laten onderhouden. De zomer was immers nat en grillig en er zijn maar weinig vaaruren gemaakt. Ons advies is dan steevast ‘Ja, juist dan!'

Wat gebeurt er in een onderhoudsbeurt?

Stilstand is achteruitgang, zeker voor buitenboordmotoren

Een motor die een heel seizoen ongebruikt in het water hangt, heeft ook veel te verduren. Aantasting door oxidatie en anodes die worden aangevreten. Gebeurt daar niets aan, dan tast dat veel andere elementen ook aan. En u wilt toch ook niet het komende vaarseizoen beginnen met een waterpomp die er zo uitziet?

Motorolie en staartolie, essentieel voor uw buitenboordmotor

De koeling en smering van een motor zijn bepalend voor de levensduur ervan. Goede motorolie en staartolie is daarom belangrijk maar ook die gaat achteruit naarmate de olie ouder wordt. En is de motor wat ouder, dan kan er water in de staart komen door verouderde of beschadigde afdichtingen. Gaat het eenmaal vriezen, dan barst de staart open.

Het vervangen van de olie en het droog laten ‘overwinteren’ van de motor, verlengt de levensduur direct. De buitenboordmotoren die wij in onderhoud hebben, blijven in de winter droog en zijn in het voorjaar meteen gebruiksklaar en voorzien van goede Olieen. Hier gebruiken wij het merk Kroon olie.

Onherstelbare schade aan de motor door oude brandstof

Het belangrijkste voor een goed werkende motor is de brandstof. Veel storingen ontstaan doordat er geen lood meer in de brandstof zit maar juist wel bio-ethanol en andere middelen. Zonder de ‘ouderwetse’ toevoegmiddelen is benzine maar 2 maanden houdbaar. En de ethanol in de benzine trekt vocht aan waardoor bacteriën kunnen groeien.

Ongeacht of het een carburateur is of een injectiemotor, het gevoelige brandstofsysteem heeft hierdoor veel te lijden. Al een paar weken water in de motor kan carburateurs en dampafscheiders onherstelbaar beschadigen. Dit is bijvoorbeeld een carburateur waar maar een paar weken water in heeft gestaan: 

Onderhoud buitenboordmotor dus juist nu!

Om schade en daarmee dure reparaties te voorkomen, raden wij alle watersporters aan om juist nu de buitenboordmotor van hun boot te laten onderhouden. Want met een goed onderhoud, kunt u in het volgende vaarseizoen weer snel van start! 

Onderhoud buitenboordmotoren door een vakman

Voor het onderhoud van uw buitenboordmotor kunt u bij ons terecht. Wij hebben een eigen werkplaats met een gecertificeerde monteur. Wij reviseren alle merken buitenboordmotoren zoals Suzuki, Yamaha, Mercury, Evinrude, Johnson, Honda, Mariner, Johnson en meer. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor uw motor.

Rien de Wolf, uw watersportwinkel voor onderhoud en onderhoudsproducten

‘Rien de Wolf, it’s more than a store’. Bij ons vindt u nog veel meer voor de watersport dan hierboven genoemd. Wij verkopen ook olie, smeermiddelen van Kroon Oil, brandstoftoevoegingen van Bardahl en natuurlijk de originele onderdelen voor uw Suzuki buitenboordmotor.

Kijk eens in onze webshop voor een deel van ons assortiment. Of kom langs bij ons in Amsterdam. Ca. 3.000 m2 winkel met producten voor o.a. watersport, outdoor, hengelsport en kamperen. Voor de deur is het gratis parkeren.

 1. Onderhoudskit df9.9/15 ('11~'13)
  Onderhoudskit df9.9/15 ('11~'13)
  Rating:
  0%
  was € 69,95 Special Price € 64,95
 2. Onderhoudskit df4/5/6 ('02~'10)
  Onderhoudskit df4/5/6 ('02~'10)
  Rating:
  0%
  was € 69,95 Special Price € 64,95
 3. Onderhoudskit df2/2.5 ('06~'11)
  Onderhoudskit df2/2.5 ('06~'11)
  Rating:
  0%
  was € 35,00 Special Price € 30,00
 4. Onderhoudskit df25a/30a ('15~)
  Onderhoudskit df25a/30a ('15~)
  Rating:
  0%
  was € 140,00 Special Price € 135,00