Tijd voor een nieuwe buitenboordmotor?

Het zou zomaar kunnen dat de tweetakt buitenboordmotoren er binnen een aanzienlijke tijd uit gaan. Dit is waarom:

Tweetakt buitenboord motoren zijn heel slecht voor het milieu.

Tweetakt motoren hebben meer uitstoot dan hun nieuwere opvolgers en met de groeiende media aandacht voor het milieu zullen alle onnodig vervuilende machines binnen een aanzienbare tijd verboden worden. Sterker nog, in Amsterdam zijn ze al begonnen met het verbieden van tweetakt buitenboordmotoren. Vanaf 1 Januari 2017 werd een verbod uitgevaardigd op het varen met tweetakt buitenboordmotoren in de binnenstad van Amsterdam. De vraag is nu niet of er andere steden gaan volgen maar wanneer er andere steden volgen.

Tweetakt buitenboord motoren verbruiken veel brandstof.

Ook verbruikt een tweetakt buitenboordmotor meer benzine (en olie) dan nieuwe buitenboordmotoren. Logisch dat een nieuwe meer milieuvriendelijk is natuurlijk, maar dit betekent ook dat een tweetakt buitenboordmotor simpelweg duurder is, want meer benzine= vaker tanken.

Geen waarde na verbod.

Verder zijn er nog meer storende factors aan een tweetakt buitenboordmotor. Denk aan oplopende onderhoudskosten omdat er sneller dingen stuk gaan. Of het feit dat oudere buitenboordmotors meer lawaai maken. Of dat je tweetakt buitenboordmotor geen geld meer oplevert als het verbod vandaag of morgen voor de deur staat. Duss.... tijd voor een nieuwe buitenboordmotor? Kijk nu wat de inruilwaarde van je oude buitenboordmotor is!

Bereken de inruilwaarde van je oude buitenboordmotor

E-mail *
Voornaam *
Merk *
Staartlengte *
Vermogen *
Conditie *