Big Green Egg Banner

De ultieme barbecue ervaring: Big Green Egg

De beste Kamado die bestaat: de Big Green Egg. Voor pure kwaliteit en gegarandeerd leuke avonden met heerlijke gerechten is Big Green Egg de oplossing. Het unieke ontwerp en de vele accessoires zorgen voor uitgebreide mogelijkheden in gerechten, waardoor de Eggs voor iedereen geschikt zijn.


De modellen:

MINI

De kleinste van alle Eggs, de mini! De mini is ideaal om mee te nemen naar bijvoorbeeld het park, op de boot of op reis.

Bekijk hier

MINIMAX

Het nieuwste model is de minimax. Deze compacte Egg lijkt veel op de mini, maar is toch net iets groter. Ook het kookoppervlak is wat groter, waardoor er voor meer personen gekookt kan worden!

Bekijk hier

SMALL

De ideale Egg voor mensen met weinig ruimte buiten! Woon je bijvoorbeeld in de stad en heb je alleen een balkon? Dan is deze Egg perfect voor jou!

Bekijk hier

MEDIUM

De medium versie is geschikt om gerechten klaar te maken voor je gezin. Hij neemt niet al te veel ruimte in beslag en tegelijkertijd kun je er heerlijke uitgebreide gerechten op koken.

Bekijk hier

LARGE

De populairste Big Green Egg is de large. Dit model kookt voor maar liefst 8 personen tegelijk en heeft veel mogelijkheden. Zo is dit model groot genoeg om meerdere gangen tegelijk klaar te maken.

Bekijk hier

XLARGE

Voor de echte Big Green Egg meester! De XLarge is ideaal om gerechten te bereiden voor grotere groepen mensen. Dit kan dus bijvoorbeeld je familie of vriendengroep zijn, maar ook voor de catering is dit model ideaal.

Bekijk hier

2XL

De grootste Big Green Egg beschikbaar! Deze Egg wordt vooral gebruikt voor professioneel gebruik zoals evenementen. Dit betekent niet dat deze niet te gebruiken is voor particulieren, want ook dat is een mogelijkheid!

Bekijk hier

Waarom Big Green Egg?

01. PERFECTE TEMPERATUURREGELING

Alhoewel kamado's over het algemeen al een goede temperatuurregeling hebben, doet Big Green Egg nog een schepje erbovenop. Het unieke keramiek waarvan de Eggs zijn gemaakt zorgt voor een goed isolerende wand. Daarnaast is deze wand ook overal even dik. Door deze twee factoren is de temperatuur heel nauwkeurig te controleren en blijft deze te allen tijde constant. Daarnaast heeft de Big Green Egg een groot bereik in temperatuur. Zo kunnen er gerechten op 100ºC bereid worden, maar ook op 400ºC en hoger.

02. ACCESSOIRES

Big Green Egg heeft een uitgebreid assortiment aan accessoires, welke jouw kookervaring nog meer verbeteren. Een deel van de accessoires zijn puur op de kookervaring gericht, denk bijvoorbeeld aan de Conveggtor en de Dutch Oven. Deze accessoires geven je de mogelijkheid om bepaalde gerechten te bereiden die normaliter niet mogelijk zijn. Verder zijn er accessoires die vooral praktisch zijn om te hebben, zoals een onderstel en een afdekhoes. Tot slot zijn er nog accessoires die niet een must zijn om te hebben, maar wel heel leuk kunnen zijn! Zo zijn er kookboeken, salt & pepper shakers, ovenwanten en meer.

03. DUURZAAM

De Big Green Eggs zijn ook erg duurzaam. Door het keramiek blijft de warmte goed in het ei, wat mede als gevolg heeft dat het houtskool ook langer meegaat. Daarnaast zijn de Eggs ook gemaakt van duurzame materialen. Verder zijn de materialen van zeer hoge kwaliteit, waardoor de Big Green Egg een hele lange levensduur heeft. Indien goed onderhouden, kan een Egg zelfs een heel leven mee!

04. VEEL BEKENDHEID

Een groot voordeel van een groot merk zijn, is dat er ook veel omheen gebeurt. Zo hoef je als Big Green Egg bezitter nooit inspiratieloos te zijn, aangezien er talloze recepten, tips en tricks off- en online te vinden zijn. Op deze manier ben je nog wel een tijd zoet met jouw Egg. Daarnaast worden er ook zo nu en dan activiteiten georganiseerd rondom de Big Green Egg. Denk daarbij aan workshops, winacties van het merk zelf en zelfs evenementen.Hoe werkt een Big Green Egg?

Eén van de redenen waarom Big Green Egg zo uniek is, is de perfecte circulatie binnen de kamado. Het is belangrijk om eerst te weten hoe een kamado zelf werkt, voordat het verschil tussen een normale kamado en de Big Green Egg uitgelegd kan worden.

Een kamado is een ei-vormige barbecue, waarbij luchtcirculatie een cruciale rol speelt. Zoals op de afbeelding te zien is, komt er zuurstof onderaan door het zuurstofluik het ei binnen. Dit luik kan open en dicht worden geschoven, waardoor er goed gecontroleerd kan worden hoeveel zuurstof het vuur bereikt. Hoe meer zuurstof, hoe groter het vuur, hoe hoger de temperatuur. De warme lucht van het vuur stijgt vanzelfsprekend op langs het gerecht tot de deksel. Bovenop de kamado zit nog een zuurstofluik, welke ook versteld kan worden naar wens. Door dit luik kan de warme lucht de kamado ontsnappen. Doordat er verse zuurstof door het onderste luik de kamado binnenkomt, en hete oude lucht er bovenaan weer uit kan, ontstaat er buiten de kamado om een soort luchtcirculatie. Deze circulatie zorgt ervoor dat de temperatuur over het algemeen redelijk goed te controleren is. Maar het liefst wil je natuurlijk de temperatuur perfect kunnen controleren, en daar is Big Green Egg de expert in.

Big Green Egg heeft hetzelfde systeem als een normale kamado, alleen zijn het ontwerp en materiaal speciaal ontworpen voor een nog betere temperatuurregeling. Ten eerste is het keramiek waarmee de Big Green Eggs zijn gemaakt heel isolerend, waardoor er geen warmte kan ontsnappen door het ei heen, net als dat er geen koude lucht van buiten het ei binnen kan komen via de wand. Ten tweede is de wand op elke plek in de Egg dezelfde dikte, wat lastig te realiseren is in deze vorm. Deze twee factoren zorgen ervoor dat de temperatuur heel constant blijft binnen de Big Green Egg. Je zou in feite de Egg in de ochtend op 100 °C kunnen zetten, weglopen en in de avond pas terug komen en hij zou nog steeds 100 °C zijn (indien de kooltjes natuurlijk worden aangevuld). Ook heeft de Big Green Egg een ontzettend groot bereik, zo bereikt hij met gemak de 400 °C en hoger.

Big Green Egg Temperatuur circulatie