Ankers

Ankers

Ontdek een uitgebreid assortiment hoogwaardige ankers bij Rien de Wolf, uw betrouwbare winkel voor bootuitrusting. Of u nu op zoek bent naar ankers voor kleine pleziervaartuigen of voor grotere schepen, wij hebben de perfecte oplossing voor uw behoeften. Onze ankers zijn vervaardigd met duurzame materialen en ontworpen voor maximale grip en stabiliteit, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden. Met verschillende maten en stijlen beschikbaar, vindt u bij ons altijd het ideale anker voor uw boot. Vertrouw op Rien de Wolf voor kwaliteit en vakmanschap in elke keuze die u maakt voor uw aanmeersysteem.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

21 items

Pagina
per pagina
 1. Klap-anker 2,5 kg
  Rating:
  0%
  was € 28,95 Special Price € 24,95
 2. Klap-anker 6 kg
  Rating:
  0%
  was € 63,95 Special Price € 59,95
 3. Klap-anker 4 kg
  Rating:
  0%
  was € 45,95 Special Price € 39,95
 4. Klap-anker 0,7 kg
  Rating:
  0%
  € 11,95
 5. Klap-anker 8 kg
  Rating:
  0%
  € 73,95
 6. Klap-anker 3,2 kg
  Rating:
  0%
  € 32,50
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

21 items

Pagina
per pagina
Bij Rien de Wolf de Aanmeren winkel in Purmerend vind je een compleet assortiment Ankers. Je besteld het eenvoudig online of komt langs in de 3000m2 grote winkel in Purmerend. Gratis parkeren Deskundig advies Ruime voorraad Scherpe prijzen de Specialist in Ankers

Van wat voor materiaal is het anker gemaakt?

Ankers worden gemaakt van verschillende materialen, elk met zijn eigen kenmerken en toepassingen:

Gegalvaniseerd Staal: Dit is een van de meest voorkomende materialen voor ankers. Gegalvaniseerd staal is duurzaam, roestbestendig en biedt uitstekende grip op de grond of de bodem van de zee.

Roestvrij Staal: Ankers van roestvrij staal zijn ideaal voor gebruik in zout water, omdat ze bestand zijn tegen corrosie. Ze zijn echter duurder dan gegalvaniseerde stalen ankers.

Aluminium: Lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren, aluminium ankers zijn perfect voor kleinere boten en recreatieve doeleinden. Ze zijn echter minder geschikt voor gebruik in harde bodems of ruwe omstandigheden vanwege hun lagere sterkte.

Gietijzer: Gietijzeren ankers zijn zeer sterk en duurzaam, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in ruwe omgevingen zoals rotsachtige bodems of zware stromingen.

 

Hier zijn enkele handige tips voor het effectief gebruik van ankers:

 • Kies het juiste type anker: Zorg ervoor dat je het juiste type anker kiest voor de specifieke omstandigheden en bodemgesteldheid waarin je het gaat gebruiken. Een anker dat geschikt is voor zandgrond kan bijvoorbeeld niet effectief zijn in modderige bodems.
 • Controleer de bevestiging: Voordat je het anker gebruikt, controleer je de bevestiging en zorg je ervoor dat alle onderdelen goed zijn vastgedraaid en bevestigd. Een losse bevestiging kan leiden tot onvoorziene problemen en zelfs gevaarlijke situaties.
 • Gebruik voldoende lengte touw: Zorg ervoor dat je voldoende lengte touw gebruikt om het anker stevig op zijn plaats te houden. Een algemene vuistregel is om minstens drie keer de diepte van het water te gebruiken.
 • Stel het anker goed in: Wanneer je het anker laat vallen, zorg er dan voor dat het volledig is ingegraven in de bodem voordat je het vastzet. Dit zorgt voor maximale grip en stabiliteit.
 • Let op weersomstandigheden: Houd altijd rekening met de weersomstandigheden voordat je het anker gebruikt. Zware wind of stroming kan de effectiviteit van het anker beïnvloeden, dus wees voorzichtig en wees bereid om indien nodig aanpassingen te maken.

 

Toepassing van het anker

Bootankers zijn essentiële uitrusting voor pleziervaartuigen vanwege hun veelzijdige toepassingen en hun vermogen om stabiliteit en veiligheid te bieden tijdens het aanmeren en ankeren. Deze stevige metalen hulpmiddelen spelen een cruciale rol bij het voorkomen van drift, zorgen voor een stabiele positie in ondiep water en bieden bescherming tegen onverwachte windstoten en stromingen.

Tijdens het aanmeren dienen bootankers als ankerpunten, waardoor vaartuigen stevig op hun plaats blijven liggen en niet worden weggedreven door getijden of wind. Dit is vooral belangrijk bij het afmeren aan steigers, kades of boeien, waar precisie en stabiliteit vereist zijn om schade aan de boot of aangrenzende vaartuigen te voorkomen.

Bij het ankeren in open water bieden bootankers een verankering tegen stromingen en wind, waardoor pleziervaartuigen veilig op één locatie kunnen blijven terwijl de bemanning geniet van activiteiten zoals zwemmen, vissen of ontspannen aan boord. Het juiste type anker, variërend van traditionele tot moderne ontwerpen zoals klipankers of ploegankers, kan worden gekozen op basis van factoren zoals bodemcondities en weersomstandigheden.

Kortom, bootankers zijn onmisbaar voor pleziervaartuigen, omdat ze stabiliteit, veiligheid en gemoedsrust bieden tijdens avonturen op het water, waardoor ze een waardevolle investering zijn voor elke booteigenaar.