Anode

Welke anode heb ik nodig?

De keuze voor een bepaalde anode hangt af van de samenstelling en de omstandigheden van het water waarin deze wordt gebruikt. Over het algemeen geldt:

 1. Zinkanode: Zinkanodes worden meestal gebruikt in zoutwateromgevingen, zoals in zee- en oceaanwater. Dit komt doordat zinkanodes minder effectief zijn in zoet water, waar de elektrische geleidbaarheid lager is.

 2. Magnesiumanode: Magnesiumanodes worden voornamelijk gebruikt in zoet water, zoals in meren, rivieren en stilstaand water. Dit komt omdat magnesiumanodes beter werken in water met een lagere geleidbaarheid en lagere ionische sterkte.

 3. Aluminiumanode: Aluminiumanodes worden gebruikt in zout en brak water, zoals in estuaria en kustgebieden. Dit komt doordat aluminiumanodes beter bestand zijn tegen hoge zoutconcentraties en corrosieve omstandigheden.

Het is belangrijk om de juiste anode te kiezen voor de specifieke omgeving waarin deze zal worden gebruikt om maximale bescherming tegen corrosie te bieden. Het is daarom altijd raadzaam om deskundig advies in te winnen over welke anode het meest geschikt is voor een specifieke toepassing.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

28 items

Pagina
per pagina
 1. Aluminium ring anode 35
  Rating:
  0%
  € 24,95
 2. Aluminium ring anode 40
  Rating:
  0%
  € 27,95
 3. Aluminium bol anode 20
  Rating:
  0%
  € 19,95
 4. Zinkanode schijf, boutverbinding 2.1KG
  Rating:
  0%
  € 0,00
 5. Aluminium bol anode 30
  Rating:
  0%
  € 16,95
 6. Aluminium ring anode 20
  Rating:
  0%
  € 14,95
 7. Aluminium bol anode 25
  Rating:
  0%
  € 20,95
 8. Aluminium ring anode 30
  Rating:
  0%
  € 19,95
 9. Aluminium ring anode 25
  Rating:
  0%
  was € 18,95 Special Price € 16,95
 10. Aluminium bol anode 50
  Rating:
  0%
  € 27,95
 11. Aluminium ring anode 50
  Rating:
  0%
  € 49,50
 12. Aluminium ring anode 45
  Rating:
  0%
  € 29,95
 13. Zinkanode lastrip 0.6 kg
  Rating:
  0%
  € 9,95
 14. Anode aluminium met lasstrip 0.5 kg
  Rating:
  0%
  € 10,95
 15. Aluminium anode schijf, boutverbinding 0.5KG
  Rating:
  0%
  € 9,95
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

28 items

Pagina
per pagina
Bij Rien de Wolf de Bootonderhoud winkel in Amsterdam vind je een compleet assortiment Anode. Je besteld het eenvoudig online of komt langs in de 3000m2 grote winkel in Amsterdam noord. Gratis parkeren Deskundig advies Ruime voorraad Scherpe prijzen de Specialist in Anode

Uitgebreide uitleg over de werking van anodes

Een anode is een materiaal dat opzettelijk geoxideerd wordt om corrosie op andere metalen te voorkomen. Een zinkanode, magnesiumanode en aluminiumanode zijn drie veelgebruikte soorten anodes die gebruikt worden om corrosie van metalen te voorkomen.

 1. Zinkanode: Een zinkanode is een stuk zink dat wordt gebruikt om andere metalen te beschermen tegen corrosie. Wanneer een stalen oppervlak wordt blootgesteld aan water of een elektrolytische oplossing, zullen er elektrochemische reacties plaatsvinden die leiden tot corrosie. De zinkanode werkt als opofferingselektrode, wat betekent dat het zink opzettelijk geoxideerd wordt in plaats van het staal. Dit betekent dat de zinkanode geleidelijk aan corrodeert in plaats van het staal, waardoor het staal beschermd blijft.

 2. Magnesiumanode: Een magnesiumanode werkt op dezelfde manier als een zinkanode, maar in plaats van zink wordt er magnesium gebruikt. Magnesium is een actiever metaal dan zink, wat betekent dat het sneller oxideert en dus een betere bescherming biedt tegen corrosie. Magnesiumanodes worden vaak gebruikt in zoet water en andere milieus met een lage geleidbaarheid.

 3. Aluminiumanode: Een aluminiumanode is vergelijkbaar met een zink- en magnesiumanode, maar in plaats van zink of magnesium wordt aluminium gebruikt. Aluminiumanodes worden vaak gebruikt in zout water en andere agressieve omgevingen waar zinkanodes niet effectief zijn. Aluminium heeft een hogere potentiaal dan zink en magnesium, wat betekent dat het beter in staat is om andere metalen te beschermen tegen corrosie.

Kortom, zinkanodes, magnesiumanodes en aluminiumanodes zijn allemaal opofferingsanodes die opzettelijk geoxideerd worden om andere metalen te beschermen tegen corrosie. Welke anode het meest geschikt is, hangt af van de omgeving waarin deze gebruikt wordt en de metalen die beschermd moeten worden.